30.000 persones visiten el mercat medieval de Calonge

INTERVÉ: Mònica Boira, coordinadora de cultura de Calonge

Calonge ha fet un pas enrere en el temps i s'ha desplaçat fins al segle XII per reviure tota l'esplendor de l'Edat Mitjana. Una època en què les lluites entre cavallers es produien tot sovint i que les viles que havien crescut a l'entorn dels castells celebraven mercats que centraven tota l'activitat comercial del moment.

El nucli de Calonge és una d'aquestes poblacions que va viure tot l'esplendor de l'època medieval i que des de fa 21 anys recrea el que va ser aquesta etapa al municipi a l'entorn d'un mercat que enguany han visitat 30.000 persones. Com cada any el cap de setmana de Setmana Santa ve acompanyat per aquesta proposta que acull a milers de visitants atrets per les desenes d'activitats que s'organitzen.

Les recreacions de les lluites entre cavallers que van centrar totes les mirades dels presents van anar acompanyades de música, tallers, exposicions, espectacles de foc i diferents propostes pels més petits de la casa. I tot això embolcallat per un total de 110 parades de productes artesans escollits per a l'ocasió. 

Amb totes aquestes activitats els carrers del centre històric de Calonge han retornat al seu passat medieval i han ofert un ampli ventall de propostes que han estat capaces de convertir el mercat calongí en una de les cites del calendari de Setmana Santa imprescindibles per molts. El mercat medieval organitzat per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni rep la implicació de les diferents entitats de la població.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura