La Festa del pi, l'acte més especial de la Festa de Pasqüetes

Castell d'Aro és un dels pocs municipis que manté viva la Festa de Pasqüetes. Organitzada per l'entitat Casino Castellarenc, de divendres a diumenge els veïns han gaudit de concerts a la Sala Polivalent, tastets de menjar i cervesa i espectacles infantils. L'acte més esperat és la Festa del pi. Petits i grans van a buscar el millor pi per plantar-lo a la plaça i celebrar una festa de l'edat mitjana i que la continuen celebrant.  

Trobar-se a la Plaça Poeta Sitjà, anar a buscar un pi, tallar-lo i plantar-lo a la plaça. Castell d'Aro ha tornat a celebrar la Festa de Pasqüetes en un gran ambient de germanor durant tot el cap de setmana. 

La celebració ha estat la posada en escena de remodelada Plaça Poeta Sitjà. És per això que han buscat un arbre a l'altura de la celebració.

La Festa del Pi és el moment més esperat de les Pasqüetes. Des de les 16:30h els veïns ja esperaven el moment per anar tots a buscar el pi. Acompanyats pels Grallers Caixa de Trons de Girona, han fet camí cap al bosc on, després de valorar diferents opcions, han escollit l'arbre. Una bona estona de cops de destral fins que l'arbre s'ha vençut. 

Un cop l'arbre ha estat a terra, la feina ha estat carregar-lo al carro i tornar a la plaça. Acompanyats per la música, petits i grans han plantat el pi i un ball al seu voltant ha tancat la festa. La novetat d'enguany ha estat la plantada d'un pi més petit, per implicar encara més la canalla. 

A banda de la plantada del Pi, la Festa de Pasqüetes ha organitzat dos concerts a la Sala Polivalent, el tradicional tastet de cuina, sardanes i espectacles d'animació infantil. Una mostra més de la importància que té la Festa de Pasqüetes a Castell d'Aro i que els seus veïns asseguren que no es perdrà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura