Can Mario estrena una exposició que reivindica els artistes de l'Empordà

Palafrugell

Data: 25/02/2022

El museu Can Mario de Palafrugell presenta aquest dissabte l'exposició 'Localismes universals. Artistes de l'Empordà 1'. Una mostra que aglutina una vuitantena d'obres de 28 artistes arrelats al territori.

Traços que evoquen la memòria al paratge del Montgrí, diversitats cromàtiques que capturen l'essència del mediterrani o relleus que ofereixen una oda als racons vegetals. L'Empordà és bressol i terra d'acollida de multitud d'artistes, i ho exemplifica l'exposició 'Localismes Universals' que estrena aquest dissabte el museu Can Mario de Palafrugell.

Així doncs, les llavors plantades per Lorenzale, Rigalt o Vilallonga es recullen ara, amb la presència d'aproximadament dos-cents artistes plàstics assentats a l'Empordà. Tanmateix, el comissari de l'exposició lamenta la manca "de registres" i "la desconeixença" per part del gran públic.

Entre les parets de Can Mario es vertebren "diferències generacionals, posicions estètiques i una llarga varietat de llenguatges, tècniques i estils". També es ret un homenatge al pintor figuratiu Jordi Sardà i es reconeix amb especial atenció el llegat del galerista José Luis Pascual amb l'espai d'art Km7 i les escultures naturalistes d'Enric Pladevall.

'Localismes Universals' es divideix en dues parts. Aquest dissabte, en concret, es presenta la primera que es podrà veure fins al 8 de maig, mentre que la segona s'obrirà al públic l'any vinent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura