Ja es pot degustar 'Es Niu' a cinc restaurants de Palafrugell

Palafrugell

Data: 13/10/2020

INTERVENEN: Cristina Martí, Tècnica de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell // Pep Ferriol, Xef del restaurant Pa i Raïm 

Palafrugell viu des d’aquest passat cap de setmana i fins el diumenge 1 de novembre la 23ª edició de la campanya gastronòmica d’Es Niu. Enguany s’hi sumen cinc restaurants, una oferta d’establiments més reduïda que en altres ocasions degut a una temporada més curta per culpa de la situació de pandèmia.

Es Niu és el plat de mar i muntanya per excel·lència al municipi. Es pot degustar en menús a partir de 38 euros que compten, a més, amb tres tapes com a entrants, un postre de iogurt i vins del celler Espelt. Els locals que el preparen són L’Arc, La Xicra i el Pa i Raïm de Palafrugell, el Casamar de Llafranc i Es Portió de Tamariu.

D’origen pescador i taper, Es Niu és un plat que tot i no tenir una recepta exacta es basa en les tripes de bacallà, el peixopalo, l’ou dur i la patata. Amb el temps s’hi van anar afegint sèpia i carn, com les aus o les salsitxes. Entre els trets distintius que el fan un guisat únic hi ha un sofregit de ceba gairebé negre aconseguit amb moltes hores i paciència i l’ús de l’esmentat peixopalo.

La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. De fet, els restaurants que participen de la campanya també ofereixen la possibilitat que la gent se n’endugui a casa racions preparades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura