El fotoperiodisme de Cartier-Bresson a la X Biennal Xavier Miserachs

Palafrugell

Data: 07/08/2018

INTERVÉ: Enric Bruguera, director de la Biennal

Palafrugell celebra la 10 edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. Són documents gràfics de diversos fotoperiodistes que s'exposen en homenatge al fotògraf català que va treballar sobretot des dels anys 40 als 60. Aquestes mostres que cumpleixen 10 edicions en el 20è aniversari de la mort de Miserachs volen donar a conèixer el treball de grans figures de la fotografia nacional i internacional, així com donar suport a l’obra de joves fotògrafs. A més, en cada edició es descobreix el treball d’un fotògraf anònim de la comarca, gairebé sempre amateur, que sovint sense saber-ho ha documentat la història recent del país. 

Des de la Biennal han volgut que aquesta fos una edició especial i per això han ampliat l'exposició en el temps i es podrà visitar fins el 14 d'octubre. Per altra banda van atrevir-se a programar un important fotògraf francès contemporani de Miserachs com va ser Cartier-Bresson.

Al mateix Museu del Suro es pot visitar també l'exposició d'un fotògraf andalús, Atín Aya amb una mostra sobre paisans.

La Biennal s'estén per diversos espais de Palafrugell com la Bòvila, el teatre, la Fundació Josep Pla o la Galeria on s'hi ha instal·lat una exposició amb les fotografies de Xavier Miserachs recollides al llibre 'Costa Brava Show'.

Cartier-Bresson, Samuel Aranda, Atín Aya, Sandra Balsells, Lorenzo Meloni, Maria Contreras Coll i Joan Alvado, són alguns dels autors que exposen en aquesta X Biennal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura