La presentació del llibre de Pilar Francès inicia les jornades 'Memòries i història'

INTERVÉ: Pilar Francès, autora del llibre

Sant Feliu de Guíxols viu un any més les jornades 'Memòries i història', que tenen per objectiu apropar als ciutadans al conflicte de la Guerra Civil. Enguany el tema triat posa l'accent en l'exili que van haver de patir moltes persones de la ciutat.

Amb la presentació del llibre de Pilar Francès, s'ha donat inici a aquestes jornades, amb les que es pot connectar amb el passat i entendre millor la situació prèvia a una segona i duríssima penitència del bàndol perdedor: l'exili.

El llibre, 'Quan calmin els mals vents, tornaré', té com a protagonista Josep Francès Novella, avi de l'autora, i reviu les seves memòries de la Guerra Civil, l'exili de 1939, els camps de refugiats i la lluita per la supervivència.

Pilar Francès ha estat sempre una gran apassionada de la lectura i escriptura. Recentment ha rebut cinc premis literaris. L'idea del llibre, acabat de sortir del forn, va sorgir d'una caixa de documents del seu avi que l'autora va trobar a casa seva i que ha comportat una gran feina de recerca aquests dos últims anys.

A l'acte, a més de l'autora, hi han participat Miquel Serrano, historiador i conservador del Museu Memorial de l'Exili a La Jonquera, i Salomó Marquès i Sureda, Membre de la Societat d'Història de l'Educació, tots dos imprescindibles per a l'escriptora en el seu procés de recerca i de creació del llibre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura