Quim Torra, president de la Generalitat: ''No seria com sóc sense haver llegit Josep Pla''

Palafrugell

Data: 27/04/2019

INTERVÉ: Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha estat l'encarregat de fer la cloenda de la Lectura continuada de l'obra literària de Josep Pla, que enguany ha celebrat la seva 16 edició. Aquest esdeveniment, plenament consolidat, ja forma part de la programació cultural de Palafrugell i serveix per retre homenatge a l'escriptor palafrugellenc i a l'hora reivindicar la nostra llengua.

L'escriptor Marc Artigau, guanyador del premi Josep Pla d'aquest any, i el primer tinent d'alcalde de Palafrugell, Albert Gómez, han estat els encarregats de donar inici a la jornada d'enguany. Una Lectura continuada en la que una norantena de persones han pujat a l'escenari del Teatre Municipal de Palafrugell per llegir un fragment de ''Pompeu Fabra (1868-1948)" inclòs a Primera sèrie d'Homenots de l'Obra Completa de Josep Pla.

A més del President de la Generalitat, altres personalitats han participat en la lectura continuada d'enguany com la directora dels serveis territorials del Departament de Cultura a Girona, Carme Renedo; el President del Grup Parlamentari Republicà, Sergi Sabrià; l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer i diversos regidors del municipi.

En la visita a Palafrugell, Quim Torra ha destacat que Josep Pla ha estat una de les seves grans inspiracions i que probablement no seria com és si no hagués llegit les seves obres.

La tria de la lectura d'enguany, dedicada a Pompeu Fabra, ha coincidit amb la celebració de l'Any Fabra del passat 2018. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura