El Terracotta Museu homenatja la nissaga terrissera Salamó

INTERVÉ: Xavier Rocas, director del Terracotta Museu

El Terracotta Museu de La Bisbal inaugura una de les seves grans apostes per aquest any. Es tracta de l'exposició monogràfica 'Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca'. La mostra es podrà veure fins el 24 de juny

Salamó és un dels grans cognoms de la ceràmica tradicional a La Bisbal d'Empordà. Aquesta nissaga terrissera està documentada des de fa més de dos-cents cinquanta anys

Com a nom destacat en el si del treball de la terrissa, s'ha aprofitat obra de Can Salamó per fer un viatge molt didàctic a través dels colors protagonistes, el palla el vermell i el verd, i les tècniques decoratives clàssiques, com el bany, llanterna, trepa, jaspi i esquitx. 

Aquesta exposició arriba com un tribut del Terracotta a l'últim representant de la dinastia, Pere Salamó Sais, qui en vida va col·laborar molt estretament amb el museu. Amb la seva mort el 2017 va tancar un dels obradors més antics de la ciutat. 

La mostra ha comportat molt temps de feina de recerca i han calgut peces diverses: des de donacions que Pere Salamó ja havia fet al Terracotta Museu fins a cessions de la família. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura