Maria Alzamora captura "el gest mínim" a l'exposició del Museu Palausolterra

INERTVÉ: Maria Alzamora, fotògrafa i dissenyadora gràfica.

El Museu Palausolterra de Torroella de Montgrí acull l'exposició titulada "El gest mínim", de l'empordanesa Maria Alzamora i comissariada per Mercè Vila. A través de 25 fotografies, els visitants es capbussaran en un projecte sobre la relació presa amb els nostres cossos, així com el comportament efectuat amb l'entorn.

Guardonada amb el segon Premi de Fotografia Vila Casas
Alzamora viu a través del visó des de ben petita. En concret, es va endinsar en el món de la fotografia amb només 12 anys. Nascuda a Ordis, es va erigir amb el segon Premi de Fotografia 2020 de la Fundació Vila Casas. De fet, l'obra premiada es converteix en el punt de partida de l'exposició d'enguany. La instantània captura el retrat de la música Keeley Forsyth, dempeus, en un espai indefinit i prenent consciència del seu cos.

Els models de les instantànies són ballarins professionals
I és que les 25 fotografies que configuren "El gest mínim" presenten de manera intimista, l'emoció capturada a través d'un gest congelat de 9 ballarins.
Pel que fa al procés de creació, la fotògrafa deixava que els models ballessin davant de l'objectiu, sense traves, ni distraccions, tant fou així que alguns no va requerir la música per moure's.

D'aquest procediment ha sorgit l'exposició que acull el Museu Palausolterra fins al pròxim 2 de maig. Tota una declaració d'intencions per reconnectar amb el nostre cos i prendre consciència de cada moviment.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura