Francesc Bosch presenta 'L'ombra del III Reich a Sant Feliu'

Era l'imperi dominant a l'època i va tenir la capacitat d'influenciar gran part del món. El III Reich alemany va suposar un abans i un després a la història de la humanitat i Sant Feliu de Guíxols també en va ser testimoni. Per explicar la història d'aquest macroestat a Sant Feliu, l'historiador ganxó Francesc Bosch s'ha centrat en la vida d'un alemany que vivia a la ciutat i que s'hi va establir abans i després de la Guerra Civil. 

Originari de Kaiserslautern aquest alemany va viure a i treballar a Sant Feliu a la fàbrica Greiner als anys 30. El personatge marxaria per tornar un cop acabada la Guerra Civil i quan va venir ja estava afiliat al partit nacionalsocialista. La seva funció aquí era la d'organitzar l'Hogar Social Alemany de 
S'Agaró que cedí la família Casas, on les joventuts hitlerianes venien a fer campaments i  on els líders del Reich feien vacances. 

Com diu Francesc Bosch, aquest llibre no és de tragèdia ni de mort, sinó que representa la relació de l'Espanya de Franco de la postguerra amb l'Alemanya nazi i l'arribada d'aquests alemanys a un entorn privilegiat com Sant Feliu.

Richard Schwenke moriria a Sant Feliu als anys 80, sense descendència i va ser enterrat al cementiri de la ciutat. L'Espanya de la posguerra era un ambient ideal pels alemanys per les conexions polítiques i per les facilitats que els donava aquest entorn.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura