Les "Cicatrius" d'Adalina Coromines al Museu Can Mario de Palafrugell

Palafrugell

Data: 02/03/2021

El Museu Can Mario de Palafrugell acull divuit peces de l'artista Adalina Coromines creades entre el 2019 i el 2021. "Cicatrius", el títol de l'exposició, és una declaració d'intencions a la bellesa del pas del temps i a la vulnerabilitat de la mateixa existència.

Oda a la natura
La consciència ambiental de l'artista es plasma en cada una de les peces exposades. De fet, existeix un diàleg permanent entre el procés creatiu i el món rural. Així, els materials emprats són la terra, l'aigua i els pigments naturals, exempts de productes contaminants.

La bellesa del pas del temps
Pel que fa al llenguatge pictòric, destaquen els baixos relleus, els quals creen un joc d'ombres i llums. El resultat final desemboca en uns quadres paisatgístics marcats per "cicatrius". Més enllà de referenciar el dolor i les ferides, aquestes posen el focus en la bellesa del pas del temps i en les situacions rústiques. També, fan referència a un paisatge ambientat per la fúria del mar i la força del vent, com és l'Empordà.

Tècnica de raspatge
Els trencaments característics en l'obra de Coromines són el fruit d'un procés de raspatge a la superfície del llenç, prèviament adherit amb terra i aigua.

La sensació del pas del temps i el compromís ambiental es fan palès a "Cicatrius", la primera gran exposició d'Adalina Coromines, que es podrà visitar fins al 9 de maig, juntament amb l'obra de Naxo Farreras titulada "Els ritmes interiors".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura