El raïm, producte estrella del dia d'avui als mercats

INTERVENEN Carme Lozano, Fruites i Verdures Carmen / Isabel Cruz, Fruita i Verdura Sepu

Dimarts 31 de desembre. Primera hora del matí a mercat. Els venedors encara estan acabant de muntar les seves parades i els primers compradors ja treuen el cap. D'entre tot els productes frescos un és l'estrella del dia: el raïm de la sort. 

Quan arribin les dotze de la nit s'hauran de menjar tants grans de raïm com campanades i la missió, un any més, és la de no ennuegar-se. És per això que els paradistes recomanen una sèrie de varietats concretes. La més típica i pròpia de la data és l'aledo, per la seva mida petita, però també entren amb força raïms com el sense llavors o el moscat italià

Pel que fa als preus, l'aledo oscil·la aquests dies entre els 3 i 4 euros el quilo. No és pas més car pel fet de ser Cap d'Any, i és que l'alta productivitat d'enguany ha permès preus bons. 

A part del raïm, les fruites més venudes d'aquestes festes han estat clàssics com la pinya, fruits que fan bonic com les maduixes i les cireres, i fruites de temporada que es troben en el seu moment òptim, com la taronja i la mandarina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura