Els pastissers confien vendre 1,8 milions de coques artesanes de Sant Joan

Activitat frenètica durant tot el dia a les pastisseries. I és que arriba Sant Joan i no hi pot faltar a taula les tradicionals coques. Tot i la inflació, es mantenen els preus i el gremi confia vendre més d'1,8 milions de coques artesanes. Nosaltres hem visitat la pastisseria La Formentera i La Ibicenca per veure quines són les preferides dels clients.

Les coques clàssiques, les de crema, brioix amb fruita confitada i la fullada de llardons, sens dubte són les postres de Sant Joan més venudes. Tot i això, hi ha una gran varietat actualment i cada vegada més els clients opten per comprar-ne d'altres com les farcides amb nata o cabell d'àngel.

Les pastisseries van de bòlit acabant d'elaborar la massa, adornant-la i empaquetant-la. A La Formentera, de Platja d'Aro, per exemple, preveuen fer unes 800 coques de brioix i unes 200 de llardons.

De fet, les sensacions són bones i les imatges parlen per si soles, cua per comprar la tradicional coca. Com sempre hi ha els previsors que l'encarreguen i d'altres que ho fan tot a última hora.

Enguany es continuen comprant coques de mides més petites, però ara que ja no hi ha restriccions a causa de la pandèmia i, per tant, les famílies i amics es poden reunir, també se'n compren de grans.

I què tenen d'especial aquestes postres?, segons els professionals el secret està en la qualitat del producte. Una feina que porta temps i paciència.
Tot i l'onada d'inflació les pastisseries mantindran els preus, ja que per exemple es podrà compensar amb l'abaratiment dels pinyons, un dels ingredients estrella. Enguany el sector confia vendre més d'1,8 milions de coques artesanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura