La campanya 'Enxarxa't a la vida' uneix gastronomia i sostenibilitat ambiental

Palamós

Data: 20/05/2021

Amb el Mediterrani com a teló de fons, la cooperativa La mar de dones ha engegat una nova campanya gastronòmica. Sota el nom "Enxarxa't a la vida", el peix de la llotja de Palamós i els valors mediambientals s'uneixen per desembocar en una nova proposta culinària. Gràcies a la col·laboració de diversos sectors del territori, les creacions gastronòmiques s'oferiran a 9 restaurants del Baix Empordà fins al 15 de setembre.

Els establiments adherits de moment a la campanya són majoritàriament de Palamós, en concret, Can Quel, Arrels, La Cala Taverna, Can Blau, l'Hostal la Fosca, l'Arcada i el Mas dels Arcs. Tanmateix, s'hi han sumat el Godard de s'Agaró i el Casamar de Llafranc. El denominador comú dels plats presentats gira entorn del peix de proximitat i a vegades, desconegut.

La consciencio ambiental també, està molt present a la iniciativa. De fet, el personal de sala dels restaurants acompanyarà el plat d'una petita explicació encarada en aquest aspecte. A més, durant els 3 mesos que dura la campanya s'aniran programant activitats en el medi, tals com un esmorzar acompanyat d'una neteja de plàstics a les platges.

Paral·lelament, la fundació VIMAR ha deixat la seva petjada a la campanya. I és que els usuaris dels seus centres han il·lustrat les targetes informatives de les propostes gastronòmiques.

Durant l'acte de presentació, celebrat aquest dimecres, s'ha relatat que s'engegaran diversos concursos a les xarxes socials, per tal de dinamitzar la campanya.

La cooperativa la Mar de dones es va crear el passat mes de gener. Els seus impulsors són la 5a generació d'una nissaga de pescadors de Palamós, i la seva voluntat és unir la sostenibilitat amb la conscienciació ambiental.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura