La Costa Brava es vesteix de gala per celebrar la revetlla de Sant Joan

Baix Empordà

Data: 21/06/2023

Torna Sant Joan, i amb Sant Joan tornen els sopars a la fresca, l'olor de foc dels petards, l'ensucrada coca amb fruita i el caliu en família. A més, a la Costa Brava se li ha de sumar la companyia de l'aigua salada, a on un munt de gent gaudeix del bon temps, activitats a l'aire lliure, concerts, animacions infantils, focs artificials i molt més.

La revetlla de Sant Joan se celebra a tot Catalunya cada vigília del 24 juny amb especial intensitat en un ambient de petards, focs d'artifici, festa, xampany i coques. I la Costa Brava, amb les seves cales, els seus paisatges, la seva oferta i el seu bon clima, es converteix en el lloc predilecte de la revetlla per a molts visitants.

A Palamós, per exemple, aquesta data es viu amb especial intensitat, ja que la revetlla coincideix amb la Festa Major, dedicada precisament a aquest patró: Sant Joan. Així, el divendres 23 arriba la flama del Canigó i se celebra un sopar popular al barri de Sant Joan. Com cada any, les mítiques barraques s'instal·laran a la platja Gran, i entre els grups que hi actuen aquest any hi trobem Clima i la Masovera Barbuda, Cotton Guest, Auxili i Kharloss Selektah, The Covers i The Missip Band.

Per altra banda, Platja d'Aro, l'epicentre de l'oci del Baix Empordà, dona la benvinguda a l'estiu mirant el cel de la Platja Gran i la coreografia pirotècnica que s'hi representa a través d'un impressionant castell de focs artificals.

I si voleu gaudir de la música dels anys 70 fins el dia d'avui, només heu d'anar al Casino Castellarenc de Castell d'Aro que allà el grup de música Florida, ofereix un repertori de versions que ens faran retrocedir a tots a la nostra joventut. A més, es podrà gaudir d'un menú amb diferents tipus de carn, amanida, torrades i per descomptat, coca de Sant Joan i una copa de cava.

Aquest tipus de música també hi és al Parc de Sant Ramon, ubicat a S'Agaró, a on versions de música pop, rock i rumba des dels 80′ fins a l'actualitat en són els protagonistes amb el grup Blackiss.

Per altra banda, Santa Cristina d'Aro celebra la revetlla de Sant Joan amb l'encesa de la foguera cap a la zona de la Teulera, amb un sopar popular a la fresca a la plaça 1 d'octubre de 2017 i amb un ball popular amb el conjunt 'La Band Gogh'.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura