Cartes Marcades, la novel·la on la platja de Castell dona refugi a la protagonista

L'escriptora olotina Maribel Torres, qui també resideix a Palamós sovint, estima molt el nostre territori. Per això la platja de Castell és un dels escenaris que manté una relació d'amor amb la protagonista de les seves novel·les, l'Adriana. Encuriosits per aquesta relació amb la Costa Brava i la trajectòria de Torres, l'autora ens dedica un espai per presentar les seves novel·les.
 

"Castell té com una força que m'atrau"

La darrera que ha sortit a la llum el novembre del 2023 va estar Cartes Marcades. Però, a aquest relat, li precedeixen dos més amb els mateixos protagonistes. Uns protagonistes que van néixer en el relat curt Assassins de Girona i que han evolucionat fins arribar a la història que amaguen les pàgines de Cartes Marcades.

Les injustícies socials surten a la llum a les pàgines de Torres tot i fer-ho a través de personatges i situacions ficcionades. L'escriptora aprofita a extreure les preocupacions i tot allò que no li agrada de la societat al seu públic lector a través de l'Adriana i en Pau.

Aprofundint en la història de Cartes Marcades, Torres avança que es tracta sobre la desaparició d'una dona turista catalana a Turquia. Una trama que va molt més enllà i que no ens revelarà.


"L'Adriana volta molt, però continua tornant a Castell a trobar la pau"
En la primera novel·la, Castell ja hi surt. I és que la Maribel ja era enamorada d'aquesta platja abans de tenir residència a Palamós. Ens explica que, un dia, un cas que coneixem molt bé al territori, el de "Salvem Castell", va arribar a les seves orelles. Inspirant així part de la trama de la primera novel·la.

La darrera novel·la, Cartes Marcades, ja és disponible des del novembre del darrer any i es troba en ruta de presentacions arreu de Catalunya. Però, el que hem conegut és que la Maribel ja ha començat el 4t cas de l'Adriana i en Pau. El que suposa una feina de dos anys, ja que rere la novel·la hi ha molta feina de documentació del conflicte social que s'exposa. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura