Round About Tete, una mirada per conèixer a Tete Montoliu

L'escriptor bisbalenc Pere Pons Macias és l'autor de llibre Round About Tete. L'obra vol donar a conèixer una mica millor qui era Tete Montoliu i perquè és considerat un dels millors pianistes catalans i internacional de tots els temps. La presentació del llibre s'ha fet a l'Espai Ter i ha comptat amb quatre artistes que van acompanyar Montoliu durant la seva carrera musical. Ells i el públic han pogut fer memòria de la música de Tete Montoliu i del seu llegat que, avui en dia, encara continua vigent.

El llibre ROUND ABOUT TETE Una mirada a la vida i obra de Tete Montoliu vol explicar la figura de Tete Montoliu, un dels pianistes de jazz més importants a Catalunya i un dels més reconeguts arreu del món. Ho fa a través de documents i articles, però sobretot amb el testimoni d'amics, familiars i companys que expliquen qui i com era Montoliu.

Tete Montoliu ha estat un referent pels músics catalans i també un exemple per a grans artistes americans. Ha treballat amb musics de jazz com Kenny Dorham  o Lucky Thompson. Els seus discos han rebut diferents premis i ell va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'any 1983. 

Un llibre no només es vol centrar en el músic, sinó també en la persona. És per això que darrere la seva publicació hi ha un any i mig de feina  de recerca i ordenació de tots els textos que es van escriure sobre Tete Montoliu, a més de les converses i records de qui han conviscut amb ell. Una faceta més personal on Montoliu sempre ressaltava el fet de ser català.

A la presentació hi han estat presents quatre artistes que van acompanyar a Montoliu durant la seva carrera musical. Una jornada plena de públic on s'ha fet evident que el llegat de Tete Montoliu sempre serà present. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura