Les obres de Joan Pedragosa i Tura Sanglas al Museu Can Mario de Palafrugell

Palafrugell

Data: 02/06/2021

La Fundació Vila Casas inaugurarà, aquest dissabte, una nova temporada expositiva en el Museu Can Mario de Palafrugell. Es tracta de 3 mostres artístiques, una de les quals presenta una quarantena d'obres finalistes del Premi d'Escultura 2021.

D'altra banda i sota el títol "Beta & Co", el visitant s'endinsarà en el llenguatge geomètric del dissenyador gràfic i escultor Joan Pedragosa. L'exposició està configurada per 53 prototips -origen del seu imaginari tridimensional-, 5 escultures de petit format i una obra d'acer monumental.

Des de la Fundació volen reivindicar el vessant creador del badaloní, així com recuperar la seva trajectòria artística. El món de Pedragosa vist en tres dimensions i amb fusta de balsa veu del cubo-futurisme italià, dels "ismes" russos i del constructivisme europeu.

El talent emergent també copsa la Sala Empordà de Can Mario, a través de "Al llindar de la joia" de l'artista Tura Sanglas. Una mostra que reuneix 14 obres de dimensions reduïdes, que exploren la fina línia que separa l'escultura de la joia.

Espines de rosa que es fonen en un cos eriçat, una llàgrima capturada en un cristall blau o una taca de naixement com a ofrena són algunes de les peces que Tura Sanglas ha creat en el seu taller d'Ordis, sota l'atenta mirada d'una mare pintora i un pare escultor.

Les dues exposicions i els finalistes del guardó d'escultura es podran visitar al Museu Can Mario del 5 de juny al 7 de juliol. El guanyador del Premi es coneixerà aquest dissabte al migdia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura