El Porta Ferrada respira el 'duende' del flamenc pur de José Mercé, Tomatito i Las Migas

És flamenc en estat pur, un tresor que José Mercé i Tomatito van mostrar aquest dijous al Festival Porta Ferrada. El cantaor de Jérez i el guitarrista d'Almeria van presentar el seu nou disc 'De Verdad'. Un treball que toca tots els pals del gènere com són els tangos, les alegrías, las seguiriyas, soleás, granaínas o bulerías.

En un espectacle de més de dues hores i en un escenari auster José Mercé va obrir foc tot sol traient tot el seu `duende', esquinçant-se l'ànima per deixar pas a l'agilitat dels dits de Tomatito. Després de combinar solos de guitarra i cante jondo, van passar amb la banda completa, a interpretar els temes del seu darrer treball conjunt.

Amb tres homes i una dona als coros i fent palmes, Mercé i Tomatito van mostrar la complicitat pròpia de dos amics que fa temps que es coneixen i van unir el seu art, al que es va ajuntar José El Tomate, fill del guitarrista, un cajonista flamenco i un baix elèctric.

Escuets en les paraules, van parlar amb virtuiosisme musical a l'escenari i van interactuar simpàtics amb el públic quan aquest esclatava al crit d''Olé' o 'Vamos allá'.

Las Migas obren foc amb el seu nervi flamenc

Flamenc en estat pur que va entrar després de la fusió de Las Migas. Quatre dones poderoses que van obrir foc amb el seu nou disc Cuatro. Una posada en escena sorprenent, valenta i flamenca amb sons rumbesecos.

El grup català format per alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya i del qual havia format part la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz va escalfar el públic amb el seu art i simpatia i va acomiadar la lleidetana Roser Loscos en el seu darrer concert abans d'agafar-se la baixa per maternitat.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura