Finalitza la consolidació de l'església medieval de Santa Maria del Palau

INTERVENEN: Natàlia Navarro, regidora de Patrimoni /  Jordi Masquef, diputat de la Diputació de Girona / Josep Maria Fortià, arquitecte

Presentada en societat l'església de Santa Maria del Palau després de la tercera fase de les obres de consolidació d'aquest espai històric que es troba en ple camí d'Empúries a l'entorn del massís del Montgrí. Les feines han costat al voltant d'uns 75.000 euros i han estat cofinançades per la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Torroella

Santa Maria del Palau és una església del segle XII o XIII, a cavall entre el romànic més tardà i el primer gòtic. Fa quatre anys els pressupostos participatius de Torroella de Montgrí van escollir intervenir en aquesta edifciació, que es trobava molt degradada. Des de llavors es va fer un pla d'accions al llarg de tres anys. 

El 2017 es va desenrunar el voltant de l'església a més de consolidar algunes parets i tapar degoters a l'interior de la nau principal. El 2018 el propietari del terreny va fer-ne una cessió a l'Ajuntament i es va recuperar la coberta. Finalment el 2019 es va fer la pavimentació amb acabats naturals, es va recuperar la sagristia i es va excavar a la zona de l'absis i es va descobrir un absis anterior del segle XI, que va ser ressaltat amb una nova fila de pedres originals.

El resultat mostrat auqest dimecres 'in situ' soluciona un primer problema, però les obres podrien seguir. Per exemple, buscant l'antic poblat baixmedieval que fins i tot podria provenir d'un assentament romà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura