La Cantada d'Havaneres de Platja d'Aro en directe per Televisió Costa Brava

Havàname, Els Cremars i Port Bo seran els grups protagonistes aquest dissabte de la 36a edició de la Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d'Aro. Des de l'escenari del Cavall Bernat a l'extrem nord de la platja gran s'oferirà una nit de cant mariner. Havaneres, boleros i cançons de taverna sota la llum de la lluna i acompanyats per la brisa del mar, tot en un espectacle gratuït a peu de platja i amb un miler de cadires disponibles.

Es repeteix la fórmula d’actuació dels grups, que pugen a l’escenari dues vegades, cantant quatre peces en cada part. El punt final de la vetllada és l’actuació conjunta de les tres formacions per interpretar els clàssics populars La Bella Lola i El Meu Avi. 

La innovació a la Cantada d’enguany l’aporta la participació, per primer cop, de la formació cubana Havàname, un projecte vocal de tres veus femenines acompanyades de guitarra, que barregen l’havanera i els cants de taverna amb la música tradicional de l’illa. Cantaran peces com Negrito Congo o Los Palmares de Cuba, però també Mariner de terra endins o A cau d’orella.

Els Cremats acrediten més de 20 anys de trajectòria i s’han convertit en una formació clàssica de la Cantada de Platja d’Aro. La banda cerca nous registres, noves músiques d’arrel popular i innova amb la fusió de la rumba, el so cubà, el pop, el bolero o la cumbia. Interpretaran a Platja d'Aro clàssics com Lola, la tavernera o La balada d’en Lucas, amb versions de temes contemporanis com La rumba de Barcelona o Montevideo.

Finalment el grup Port-Bo, un dels més importants de Catalunya, també tocarà a la cantada. Ha actuat arreu dels Països Catalans i d’Europa i també a Cuba, Israel, Turquia o al Japó. A Platja d’Aro hi sonaran Nineta, Plora Guitarra o El barri antic, entre d’altres.

La Cantada en directe per Televisió Costa Brava

La Cantada presentada pel periodista Francesc Sánchez Carcassés es torna a retransmetre en directe per una trentena de televisions locals catalanes. Un programa produït per Televisió Costa Brava i distribuit a les televisions catalanes per la Xarxa de Comunicació Local i que serà el primer de 4 aquest estiu. La setmana que ve es retransmtran en directe les havaneres de Calonge i Sant Antoni, el darrer cap de setmana de juliol les de l'Estartit i el dijous 2 d'agost la Cantada d'Havaneres de l'Escala.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura