El Campionat de Catalunya de punts lliures omple el pavelló de La Corxera

Intervé: Víctor Geli, cap de campionats de la Unió de Colles Sardanistes

Les millors colles de sardanes de Catalunya es van citar al Pavelló Municipal de La Corxera de Sant Feliu de Guíxols per celebrar el Campionat de Catalunya de punts lliures. Una de les cites més importants , que s’emmarcava també dins de la capitalitat de la sardana 2021 que té Sant Feliu de Guíxols. La modaliat de punts lliures vol que les diferents colles facin unes coreografies allunyades de la idea tradicional de les sardanes

Unes agrupacions sardanistes que han omplert de gom a gom el pavelló ganxó, on tot el públic assistent ha pogut gaudir de la creatitvitat de les diferents sardanes. Un campionat que era important per totes les colles i la propia Unió de Colles, que veu com es poden  tornar a ballar sardanes després on hi ha hagut pocs esdeveniments

Aquest campionat ha comptat amb cinc categories diferents. En categoría infantil, els guanyadors han estat la Colla Petits de Tarragona. En alevins, el primer premi se l’han endut els Dimonients de Lleida i en juvenil la colla Maig de Barcelona. En la categoría veterans, la guanyadora ha estat la colla Aires Gironins de Girona i en la categoría grans, el triomf ha anat cap a Sabadell de la mà de la colla Mirant el Cel.

A banda de competició, la jornada ha tingut moments d’agermanor com les dues sardanes que han ballat totes les colles, acompanyades de les autoritats que si han volgut sumar.

Aquest campionat volia ser un homenatge en memoria de Joaquim Tristany. Tristany va ser un dels grans noms de la sardana de competició i va tenir una forta vinculació amb la Unió de Colles Sardanistes.

Amb l’última sardana per part de la colla Mirant el cel, Sant Feliu de Guíxols despedia un matí de diumenge ple de sardanes. Una de les properes cites més importants dins el marc de la Capital de la Sardana 2021 és el concert de l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó el proper 11 de desembre.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura