Nova ruta guiada per conèixer "Els espais musicals de Palamós al llarg d'una època"

Nova ruta guiada per conèixer
Palamós

Data: 22/07/2022

“Els espais musicals de Palamós al llarg d’una època. Ruta a peu pel nucli antic de Palamós i tast musical”. La nova ruta guiada que s’estrenarà al municipi de Palamós per tal de donar a conèixer part del patrimoni local. És donarà per inaugurada dissabte 23 de juliol a les 18 h.

Aquesta ruta recorrerà els espais que al llarg del segle XIX van ser protagonistes de la història musical de la vila de Palamós. La visita guiada inclou una passejada pels espais musicals que entre finals del segle XVIII i principis del segle XX van ser lloc de trobada, música i festa Palamós.

La visita guiada serà gratuïta i amb un aforament màxim de 25 persones. La durà a terme l'Anna M. Anglada, musicòloga, i Gabriel Martín, historiador local expert en temes de patrimoni cultural.

Un dels llocs importants pels quals passa la ruta, és l'edifici de l'església, aquesta sempre ha estat un gran promotor musical al municipi. La ruta també compta amb nombroses sales on es feia ball i altres activitats. A més, la visita inclourà conèixer la tasca dels músics locals tant de manera interpretativa, compositiva, directiva i organitzadora de les formacions musicals, alguns dels més destacats són Casademont, Casanoves i els Casas, membres d'una de les cobles més emblemàtiques del segle XIX.

Les persones interessades a poder participar-hi ja poden fer la seva reserva de plaça al web www.museudelapesca.cat.

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós també ofereix durant l'estiu, la visita i taller familiar "Les pintures d'Ezequiel Torroella, art i paisatge", que tindrà lloc els divendres 22 juliol, 12 i 26 d'agost.
A més també hi haurà una ruta guiada pel nucli antic "Art i artistes a Palamós", que s'ha programat pels dijous 28 de juliol i 25 d'agost.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura