El Terracotta Museu reivindica l'obra del pioner de la ceràmica decorativa Díaz Costa

La Bisbal ha sigut el bressol de centenars de ceramistes, que al llarg del temps han situat la capital del Baix Empordà en el mapa creador. Foren persones com Vilà Clara o Díaz Costa, que a mitjans del s.XX, s'erigien com a pioners de la ceràmica considerada com a una peça artística. Ara, el Terracotta Museu recupera l'obra de Díaz Costa i presenta una exposició que es podrà veure a la seva Sala Temporal fins al 26 de setembre.

De l'element quotidià a l'obra d'art
L'espectador es capbussarà en els treballs d'un artista autodidacte, que va saber trasbalsar el concepte de la ceràmica. Així, objectes tradicionals s'erigien en peces artístiques, decorades fins al més mínim detall.

Un recull de 150 peces
"Díaz Costa. Ceramista" és el títol de l'exposició monogràfica, que recopila 150 obres provinents de particulars i, majoritàriament, de dues grans donacions realitzades per la família de l'artista. Artesà avançat al seu temps, Díaz va ser una peça clau dins el moviment català de renovació estètica i alhora tècnica del món de la ceràmica del s.XX.

Dotar de reconeixement a Díaz Costa
Després de 2 anys de treballs de recopilació, es materialitza la mostra que perfila la curesa decorativa en què s'expressava Díaz Costa. Aquest diumenge es va realitzar la inauguració de l'exposició que pretén dotar de reconeixement públic a un creador punter dins la història de la ceràmica. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura