Arrenca el Ganxotapes Primavera amb una trentena de propostes 'gourmet'

Intervé: Núria Cherta, tècnica de turisme - VÍDEO EN PROCÉS

La tulipa d'ous estrellats del Butron Berria; el Taco de Vaca Madurada Dry Anger amb verduretes, ceba adobada i maionesa de Jalapenyos i alvocat de Can Kiku o el Maki de gambes amb mousse d'uriç i aire d'algues de Casa Elisa; són les propostes dels tres últims guanyadors del Ganxotapes per la nova edició del festival dels 'montaditos' o en català correcte barquetes, de Sant Feliu de Guíxols. Però n'hi ha fins a 28 més repartides per tota la ciutat.

El Ganxotapes arriba a la seva onzena edició en set anys amb propostes cada cop més elaborades i competència sana entre els establiments de la ciutat. L'esdeveniment gastronòmic s'ha convertit en un clàssic bianual amb edició a la tardor i la primavera i propostes cada cop més 'gourmet'.

29 Bars i restaurants participen en aquesta edició del Ganxotapes amb una tapa i una canya o copa de vi a un preu de dos euros i mig; i 4 més ofereixen un menú complet de 6 tapes a diferents preus. Una proposta, aquesta darrera, iniciada en l'edició anterior i que va tenir prou èxit com perquè s'hagi repetit.

Més enllà de donar a conèixer i omplir els seus bars i restaurants, la gestió d'aquests té altres al·licients com dos premis. Un escollit per un jurat i un escollit pels propis consumidors i consumidores a través dels seus vots.  Per aquests l'al·licient, més enllà de degustar les creacions gastronòmiques , són els premis que ofereix l'organització depenent del nombre de tapes que menges.

Un dels objectius de l'organització és esponjar el Ganxotapes que es concentra majoritàriament a la part baixa de la ciutat, però que cada cop té més acceptació també en altres zones com Vilartagues i Sant Pol

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura