El castell de Calonge acull tres exposicions diferents aquest juliol

Calonge i Sant Antoni

Data: 02/07/2019

INTERVÉ: Miquel Bell-lloch, alcalde de Calonge i Sant Antoni

El castell de Calonge acull des del cap de setmana passat tres exposicions amb exemplars de pintura, escultura i fotografia. Es poden trobar una mostra de pintures i gravats de Natalio Bayo, una tria de quadres i escultures d'Antoni Casamor i també 150 fotografies que ensenyen el pas del temps al municipi.
 
Pel que fa a l'aragonès Natalio Bayo, reconegut internacionalment, se'ns presenten 24 pintures i 12 gravats fets entre el 1975 i el 2016. En les obres, s'hi poden veure influències surrealistes, expressionistes i del realisme màgic. 

En el cas d'Antoni Casamor, mort l'any 1979 a Cervià de Ter, es troben escultures i pintures de les etapes inicial i final de la seva trajectòria. Casamor, igual que Bayo, és reconegut arreu del món i va formar part del moviment realista.

La tercera exposició és de Josep Fort, que torna a recopilar fotografies antigues dels veïns del municipi i de nou fa un viatge al passat amb la seva obra "Calonge i Sant Antoni desaparegut". En ella, reflecteix elements ja inexistents de Calonge i Sant Antoni, pel que fa al paisatge tant a nivell arquitectònic, com natural i humà . Amb aquestes obres, Fort arriba a la trentena d'exposicions que han ensenyat la història de la vila.

A través de les exposicions, el consistori vol consolidar el castell com un espai cultural referència a nivell de la província i dotar el centre de la vila d'una proposta cultural complementària a l'oferta més típica de sol i platja. Les mostres estan obertes al públic les tardes de dimarts a diumenge fins al 28 de juliol. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura