ENTREVISTA - A punt les bases del Certamen Artístic pel cartell de la Processó de Verges

Verges

Data: 20/03/2024

Conversem amb l'Assumpta Mateu, l'artista del cartell d'enguany i impulsora del certamen que escollirà el cartell de cada any per la festivitat. El cartell d'enguany és dedicat a la Dansa de la Mort, un dels moments més especials de la Processó de Verges. Tot i que els i les concursants del futur certamen poden escollir el moment que més els agradi. Una de les principals intencions de Mateu també és reviure la tradició del cartellisme català, perdut en l'actualitat.

L'Associació de la Processó de Verges ha anunciat la creació d'un certamen artístic anual per decidir quina serà la imatge del cartell de la Processó i la Dansa de la Mort del municipi. Un dels actes més importants de tota la programació cultural i festiva del poble.

Aquest setembre 2024, es donarà el tret de sortida de la primera edició. La que en diuen "l'edició zero". A continuació, Assumpció Mateu, l'artista visual de Jafre autora del cartell d'enguany i impulsora del concurs, comparteix en què consistirà i a qui és dirigit.

El cartell d'enguany és dedicat a la Dansa de la Mort, un dels moments més especials de la Processó de Verges. Tot i que els i les concursants poden escollir el moment que més els agradi.

En resum, les condicions per participar en el certamen són les següents: Utilitzar com a temàtica general la Processó de Verges, i utilitzar un format de "cartell". A banda d'això, s'estan acabant de definir altres bases com el jurat, l'ús futur de totes les obres finalistes i el premi al guanyador o guanyadora.

D'entre els objectius del certamen, s'hi troba el de divulgar la festivitat de la Processó des d'un vessant més artístic, reforçant així també el seu esperit creatiu a banda de la força tradicional i cultural que ja té. Altrament, una de les principals intencions de Mateu també és reviure la tradició del cartellisme català, perdut en l'actualitat.

Per acabar, preguntada sobre recurs artístic que cal fer servir per a la creació de l'obra gràfica, Mateu imposa la llibertat de creació. Amb l'unica condició que el disseny segueixi les bases del concurs.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura