Navegants, pescadors i mariners celebren la Festivitat de la Mare de Déu del Carme

Navegants, mariners i pescadors han celebrat la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Diferents municipis de la comarca han celebrat aquesta festa amb ofrenes florals i processons marítimes. A Sant Feliu de Guíxols, diverses barques han acompanyat la Mare de Déu a alta mar i a la nit s'ha celebrat una cantada a l'espigó.

Sant Feliu de Guíxols ha tornat a homenatjar la Mare de Déu del Carme, la patrona dels navegants, mariners i pescadors. Diversos ganxons han acompanyat als pescadors en la seva festa i han participat en l'ofrena floral a la verge. Una celebració especial pel gremi que cada any esperen que arribi el dia per celebrar-la.

Des de les 11h, la ciutadania ha pogut veure la verge, fotografiar-la i deixar-hi flors. Després ha estat el torn dels parlaments i de les ofrenes a la zona del port. Qui ha volgut, ha pogut acompanyar als navegants i pescadors en la processó marítima, que ha servit per portar la verge a alta mar. Un acte on s'hi han sumat altres vaixells i barques que han acompanyat als pescadors, amb crits de "visca la verge!", en un ambient festiu. Una celebració que els pescadors la poden compartir amb la ciutadania i els familiars propers.

L'acte ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament i assenyalen que aquesta celebració permet retre homenatge a un ofici molt sacrificat.

A banda dels actes del matí, a la nit s'ha celebrat la Cantada de la Mare de Déu del Carme amb els grups Norai, Llops de Mar i Colla Jacomet. També s'hi ha servit cremat per tancar una festivitat molt esperada pels navegants i pescadors.


Imatge: Premsa de Sant Feliu de Guíxols

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura