Sònia Casas presenta el seu llibre guardonat "Retorn als orígens" a Sant Feliu

La novel·la "Retorn als orígens", de l'escriptora i periodista Sònia Casas, que tracta sobre els quaderns perduts d’Antoni Gaudí i les aventures de l'arquitecte amb el seu amic Eduard Toda en descobrir un misteriós gravat prehistòric a les muntanyes properes al castell d’Escornalbou, ha estat l'escollida per ser presentada a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols.

La Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols ha estat l'escenari de la presentació del llibre 'Retorn als Orígens'.

Es tracta de la primera novel·la de la periodista i escriptora Sònia Casas, guanyadora del premi Nestor Luján 2023 de novel·la històrica.

La trama de l'obra, doncs, és doble: D'una banda, ens transporta al passat per narrar-nos la història d'amistat entre Antoni Gaudí i Eduard Toda, el primer egiptòleg de l'estat. I, d'altra banda, es tracta d'una trama contemporània inspirada en la investigació que va posar al descobert el paratge natural del Baix Camp, on possiblement Gaudí es va inspirar per crear la seva obra.

Tot i això, la novel·la va més enllà del geni del modernisme i de la seva obra, i ens presenta a un Gaudí molt diferent del que tothom coneix.

Amb tot, el premi Nestor Luján és el guardó més important de novel·la històrica en català. Així, amb aquest reconeixement Sònia Casas se suma a altres guanyadors com Andreu Claret, Martí Gironell o Jaume Clotet.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura