Sardanes en tres dimensions: música, llums i projeccions per celebrar l'any Viladesau

Calonge i Sant Antoni

Data: 23/06/2018

Intervé: Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni

Un espectacle de música, projecció i llum va protagonitzar aquest divendres un dels grans esdeveniments de l'Any Viladesau. La platja de Torre Valentina de Calonge i Sant Antoni, que va inspirar la seva primera sardana va ser l'escenari de l'actuació de la Cobla Sant Jordi, en un muntatge concebut com un gran espectacle de sardanes en tres dimensions.

Amb la Torre Valentina, el camí de ronda i el mar com a decorat, el concert era d'entrada gratuïta i va reunir més de 600 persones. La Cobla Sant Jordi, sota la direcció de Marcel Sabaté i amb la participació del percussionista Joan Torras, interpretà un repertori de 12 sardanes, 6 de les anomenades "obligades",  en el que va ser un recorregut per l'obra del músic i compositor calongí. 

L'espectacle va obrir justament amb la seva primera composició, titulada "Records de Torre Valentina", que va escriure l'any 1933 quan tenia 15 anys, i va seguir amb la interpretació de diferents sardanes obligades de tible, tenora, fiscorn i flabiol. "Marona", "Com un passarell", "A en Ramon Rosell" "La Vall de Calonge" o "Girona 1808" formaren part de l'acte.
 
La Cobla Sant Jordi, que recentment ha enregistrat un doble CD amb sardanes de Ricard Viladesau, també va tocar la Suite "Viladesau i el mar " que Antoni Mas Bou va compondre amb arranjaments per a cobla dels populars boleros "El mar i tú", "Enamorado del mar " i l'havanera "Gavina bonica".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura