El Terracotta Museu ingressa a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica

L'aposta cultural de més projecció de La Bisbal d'Empordà i considerat un dels museus de ceràmica més importants del país com és el Terracotta Museu ja ha ingressat a l'Acadèmia Internacional de la Cermàmica, després d'haver superat exitosament el procés de selecció de l'associació, que porten a terme de manera bianual.

El Terracotta Museu té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca. Compta amb un fons de més de deu mil peces entre objectes ceràmics, eines i estris relacionats amb la seva fabricació, la majoria donades pels fabricants bisbalencs. També pertany al seu fons una important col·lecció de ceràmica cedida per la Generalitat formada per més de tres mil atuells d'arreu de la península ibèrica i de les illes Balears i Canàries.

L’AIC ha fet una valoració molt positiva de tota l’activitat que es realitza al museu. Aquest ofereix una exposició permanent i una programació estable i de qualitat d’exposicions temporals.

 Així doncs, l’equipament bisbalenc passa a formar part d’una xarxa de difusió de la ceràmica que representa un important reconeixement i prestigi dins del sector a nivell internacional. Això els obre les portes a col·laboracions amb ceramistes, museus i col·lectius d’arreu del món. En aquest sentit, l’equip de Terracotta Museu ha volgut expressar el seu agraïment als avaladors de la candidatura.

A més de la recent incorporació, a Catalunya només hi ha tres institucions més que formen part de l’AIC: l’Associació de Ceramistes de Catalunya, el Museu del Càntir d’Argentona i el Museu del Disseny de Barcelona. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura