Sant Feliu de Guíxols ofereix visites guiades per conèixer la història dels barris

Centenars de famílies, provinents de diversos punts de la península i majoritàriament de professió obrera, van protagonitzar a mitjans dels anys '50 un moviment migratori cap a Catalunya. Al municipi de Sant Feliu de Guíxols els nouvinguts es van instal·lar sobretot a l'actual barri de Vilartagues, que a mitjans del segle XX es trobava deshabitat. Emmarcat dins el certamen Guíxols Experience, les primeres veïnes han explicat, aquest dimecres davant una quinzena d'assistents, el sorgiment i posterior evolució de la zona nord de Sant Feliu.

La visita guiada ha arrencat al Poble Nou i ha baixat fins a la Plaça Salvador Espriu, centre neuràlgic del barri, inaugurat l'any 1986.

Més enllà de Vilartagues, la proposta Guíxols Experience aplega 3 visites guiades més fins a l'1 de setembre. Els interessats podran endinsar-se al barri del Puig i la plaça del Mercat, l'11 d'agost, al turisme i les tavernes, el dia 18, i al tren i el port, el 25 d'agost. Finalitzarà la programació, una segona visita el barri de Vilartagues l'1 de setembre.

Aquest és el cinquè any consecutiu que es tira endavant la iniciativa gratuïta i de caràcter didàctic. A causa de les mesures Covid, els assistents han de reservar entrada a l'Oficina de Turisme o bé, adressant-se al seu telèfon o correu electrònic. Les sortides es realitzen cada dimecres, a les 7 de la tarda, i a causa de l'alta demanda, algunes ja presenten llista d'espera.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura