La biblioteca de Palafrugell tanca el 2018 amb 13.000 préstecs

Intervé: Joan Soler, director de la biblioteca 

La Biblioteca de Palafrugell va prestar l'any 2018 13.000 articles entre un total de 20.000 usuaris. Són xifres que confirmen la popularitat a l'alça de les biblioteques els darrers anys, tant pel que fa a l'ús del servei de préstec, com pels clubs de lectura o altres activitats i tallers que hi tenen lloc. 

El perfil de l'usuari és molt variat tot i que la tria de lectures majoritària la marquen els llibres i autors més mediàtics. En narrativa, el llibre més llegit del 2018 ha estat 4321 de Paul Auster en català i Los Pacientes del Dr Garcia d'Almudena Grandes en castellà. En la categoria d'intriga, Origen de Dan Brown ha estat el més prestat, en no ficció, Fariña de Nacho Carretero, en novel·la juvenil Miss You d'Estelle Maskame i en còmics, Bola de Drac d'Akira Toriyama ha triomfat entre els joves mentre que Alemania 1945 de Cartier-Bresson ho ha fet entre el públic adult. 

Des de la biblioteca de Palafrugell, piquen pedra perquè els grans clàssics de la literatura també tinguin sortida. 

També ha tingut bona sortida el servei de préstec musical, especialment pel que fa a la música internacional, el jazz o el blues, i el préstec de cinema, sobretot de pel·lícules que fa un any o menys que es troben al mercat. Des de la biblioteca fan també un esforç per potenciar les produccions de cinema d'autor europeu i català que no es troben als circuits habituals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura