Begur es mou a ritme de flamenc amb el Festival Carmen Amaya

Begur

Data: 20/11/2023

Aquest 19 de novembre ha fet 70 anys de la mort de Carmen Amaya, una de les bailaores de flamenc referent a tot el món. Coincidint amb aquestes dates, Begur celebra el Festival Carmen Amaya, pel fet que Amaya va viure al municipi quan ja era gran. Durant tres dies, la música i el ball flamenc són els protagonistes del poble, amb la voluntat de mantenir viu el llegat de la bailaora del barri de Somorrostro.

El caixó flamenc, les palmes i el ball han posat el ritme a Begur amb el sisè Festival Carmen Amaya. Durant tres dies el municipi ha homenatjat a Amaya, una de les grans bailaores flamenques que va viure al poble begurenc els últims anys de la seva vida.

Entre els actes programats hi ha hagut concerts a la plaça Esteva i Cruanyes, però també diversos tallers de ball o caixó. En aquest, els participants han pogut aprendre els secrets de l'instrument i com s'han d'interpretar cadascun dels estils

Un festival molt valorat pels veïns i per tots als aficionats al flamenc, un gènere de música i dansa amb orígens a Andalusia i amb molta presència a Catalunya des del segle XIX, i que va créixer a partir dels anys 50. Tres dies on es recorda la figura d'Amaya, la bailaora del Somorrostro que va dur el flamenc per tot el món.

Darrere la programació hi ha molta feina que troben la recompensa veient com el públic gaudeix amb la música.

Un festival que es consolida com una cita única per recordar a Carmen Amaya i que permet que Begur respiri música i ball durant un cap de setmana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura