Ortega Monasterio rep un homenatge en motiu del centenari del seu naixement

Palafrugell

Data: 27/10/2018

INTERVÉ: Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató

El Museu del Suro de Palafrugell va acollir aquest divendres un homenatge a José Luis Ortega Monasterio amb motiu del centenari del seu naixement.

Ortega Monasterio, autor de més d'un centenar de peces, entre elles  la reconeguda havanera "El meu avi", ha estat un dels compositors contemporanis que més ha contribuït a popularitzar i difondre aquest estil entre gran públic. Per aquest motiu s'ha volgut reconèixer la importància cabdal de l'obra del compositor d'havaneres, així com la seva labor per difondre el gènere i fer-lo arribar a tots els públics. 

L'acte va ser iniciat amb una glossa biogràfica a càrrec del periodista Genís Sinca, seguida d'una taula rodona en la que hi van prendre part Carles Casanovas, component del grup Port Bo; José Luís Blázquez, biògraf d’Ortega Monasterio; Leopoldo Ortega-Monasterio, el fill, i Josep M. Pla, component del grup Cavall Bernat, tots quatre bons coneixedors del personatge i la seva obra. 

L’acte va finalitzat amb la interpretació de diverses peces del mestre per part de la seva néta, la soprano Alba Ortega-Monasterio, i del grup Port Bo. Per últim tots plegats conjuntament amb el públic van cantar 'El meu avi'. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura