L'Institut d'Estudis del Baix Empordà presenta el Volum 37

INTERVÉ: Francesc Aicart, president de IEBE

L'Institut d'Estudis del Baix Empordà ha presentat el Volum 37 al municipi de Castell d'Aro, un volum que  ofereix un ampli ventall de treballs de recerca científica sobre la comarca del Baix Empordà, i que engloba articles des de l'època romana fins l'any 1982.

Enguany el volum consta de vuit estudis.

El primer consisteix en un seguiment de la flora arvense observada en els horts municipals ecològics de Platja d'Aro, de Miriam Ballesta i Mallku Negre. El 2n, de Marc Prat, Lluís Palahi i Josep M. Nolla té el nom 'Una vil·la romana paradigmàtica al collet de Sant Antoni'. El 3r tracta dels desenganys de Rita Espinet, una malcasada de Palamós, realitzat per Pep Vila amb la col·laboració de Maria Pérez. El 4t és 'La terrissa popular de Josep Escortell i Cerqueda: La tipologia de Quart', de Joan Vicens i Esther Travé. El 5è, de Joaquim Alvarado, tracta les repercussions de la Primera Guerra Mundial en la indústria Surera del Baix Empordà'. El 6è parla de  l'epidèmia de grip influença de l'any 1918 a Palafrugell, realitzat per Rosa M. Masana. El 7è és una biografia dels vuit brigadistes internacionals que van morir a l'hospital militar de S'Agaró, d'Esther Bussot. Per últim trobem l'estudi sobre el PSUC al Baix Empordà, de Juli Colom i Aleix Martínez.

Per altra banda i com a novetat s'hi han inclós tres recordatoris dedicats un a Josep Pella i Forgas i dos a Lluís Palahí i Xargay.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura