Els cellers i els cuiners de l'Empordà uneixen esforços per promoure's conjuntament

INTERVENEN: Vicenç Fajardo, president de La Cuina de l'Empordanet / Xavier Albertí, president del Consell regulador de la DO Empordà

La DO Empordà i els col·lectius de cuiners 'La Cuina de l’Empordanet' i 'La Cuina del Vent', del Baix i l'Alt Empordà respectivament, han presentat i signat aquest dimecres el manifest ‘Maridatge empordanès’ amb la voluntat de reforçar el seu històric vincle i de treballar conjuntament per superar plegats la crisi provocada per la pandèmia sanitària.
 
Amb aquesta declaració d’unió i col·laboració bilateral, restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per posar de manifest que durant la represa de l’activitat s'oferiran les màximes garanties de seguretat per ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics. Així mateix, els signants del manifest reforcen el seu compromís amb els productes de proximitat.

El manifest acordat es basa en tres punts: la promoció conjunta dels vins, la gastronomia i el territori de l'Empordà; la reivindicació de la identitat gastronòmica de la zona; i el compromís per recuperar restaurants i cellers a base de generar confiança. El redactat ha estat llegit per l'escriptor begurenc Adrià Pujol en el marc d'un acte de presentació que ha tingut lloc a l'Es Portal Hotel Gastronòmic i en el que cada cuiner dels col·lectius representats hi ha aportat la nota curiosa de la jornada: s'hi han presentat tots amb una truita d'elaboració pròpia.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura