Units contra el malbaretament alimentari

Palamós

Data: 18/06/2024

La Fundació Àurea i l'Organització de Productors de Palamós s'han unit per treballar contra el malbaratament alimentari. El projecte "Aliments Solidaris" busca distribuir aliments a més de 100 entitats que treballen amb persones en situacions vulnerables.

Un terç de tot el que es pesca al món acaba a les escombraries abans d'arribar al plat, segons l'últim informe de la Fundació de les Nacions Unides per l'Alimentació i l'Agricultura (FAO). Aquest informe alerta sobre la quantitat de peix que es malbarata després de la seva captura, en un context en què el 33% de les espècies de peixos comercials estan sobreexplotades.

En resposta a aquesta problemàtica, la Fundació Àurea i l'Organització de Productors de Palamós han iniciat una col·laboració per combatre el malbaratament alimentari. Aquest projecte, en el marc de la iniciativa "Aliments Solidaris" de la Fundació Àurea, busca distribuir aliments en perfecte estat a més de 100 entitats que treballen amb persones en situacions vulnerables.

Mitjançant aquest acord, es comprarà el peix que arriba al preu de retirada en llotja, assegurant que arribi a qui més ho necessita. Amb aquest projecte s'aconsegueix que el pescador obtingui un preu mínim de la seva pesca, evitant amb aquesta acció el malbaratament alimentari i que acabi a les escombraries.

Diàriament, l'Organització de Productors de Palamós prepara i congela el peix, i la Fundació Àurea el recull en les dates pactades.
Les varietats obtingudes, com boga, alatxa i sorell, són de gran qualitat i riques en propietats minerals. A més, aquests productes són aptes per a la majoria dels col·lectius, essent molt valorats pels usuaris de les entitats beneficiàries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura