Conclou la 2a jornada d'herència gastronòmica, dones i cuina marinera amb parada a Palamós

Palamós

Data: 21/05/2024

El projecte va fer parada a l'Espai del Peix de Palamós amb una taula plena de dones d'arreu del món disposades a compartir els seus coneixements en la cuina del peix, i alhora, també aprendre'n de nous. Projectes com aquest fan créixer molt la riquesa gastronòmica de les comarques gironines i fan divulgació de la importància de la pesca. 

Han tornat les jornades sobre el coneixement de l'herència gastronòmica femenina marinera a l'Espai del Peix de Palamós. Enguany, s'han celebrat a Roses, a Palamós i a l'Escala. A Palamós la taula lluïa plena de dones d'arreu del món disposades a compartir els seus coneixements en la cuina del peix, i alhora, també aprendre'n de nous. Un projecte organitzat pel Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) i l'Ateneu Terres Gironines que busca donar riquesa gastronòmica i cultural al territori. Alhora que fomenta el coneixement de la cuina sostenible i de proximitat, adaptada a la nova situació pel canvi climàtic.

La sessió comença amb una ronda de presentacions per part de l'Àgata, la dinamitzadora, amb la intenció que es coneguin les unes amb les altres i comparteixin experiències mentre prenen un petit aperitiu. Després els segueix el moment del showcooking, on tothom aprendrà dels plats de tothom abans de tastar-los.

Dones com la Glòria busquen apuntar-se a aquests tipus de projectes per poder conèixer gent nova i aprendre més sobre la gastronomia. Ara que té més temps lliure perquè els seus nets són al menjador, s'ha apuntat a la jornada amb molt bones expectatives.

Projectes com aquest fan créixer molt la riquesa gastronòmica de les comarques gironines i fan divulgació de la importància de la pesca. Alhora, també ajuden a fer que persones de diferents cultures puguin aprendre de la tradició local, coneguin altra gent i passin una bona estona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura