Joan Baez s'acomiada dels escenaris catalans al Festival Porta Ferrada

El Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha estat l'últim escenari català en el qual actuï un dels noms més icònics de la història de la música folk com és Joan Baez.

La cantautora nord-americana està realitzant una gira mundial de comiat on es poden escoltar per últimes vegades en directe els seus grans èxits. Un cop finalitzada abandonarà els escenaris després de seixanta anys de carrera musical.

Baez va marcar una era amb les seves cançons sobre justícia social. El seu activisme, amb causes com el pacifisme, els drets civils i el medi ambient, ha estat sempre infatigable i per aquest motiu les seves cançons estan plenes de lluita i esperança. 

Seguint en aquesta línia, Baez va aprofitar el seu pas per Catalunya, abans de trepitjar la ciutat ganxona, per visitar a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó Mas d'Enric, mostrant així el seu suport a la lluita independentista. 

Més enllà de la visita l'artista va dedicar als presos polítics durant el concert al Porta Ferrada la cançó catalana "Més lluny", de Lluís Llach, i també "El preso número 9". Per interpretar aquesta última la cantant va sorprendre el públic convidant a la cantautora catalana Montse Castellà a pujar a l'escenari per cantar-la juntes. Aquest moment va deixar Sant Feliu amb l'emoció a flor de pell.

Joan Baez es va acomiadar de Catalunya amb un Espai Port totalment ple que va aguantar l'espera de l'inici del concert sota una molt forta pluja. A causa d'aquesta tempesta l'actuació es va iniciar amb un retard de 45 minuts.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura