Calonge celebra amb música i vi la Festa de la Verema de la DO Empordà

INTVERVÉ: Norbert Botella, regidor de turisme de Calonge

A finals d'estiu arriba el moment de recollir el raïm i fer la verema per obtenir el millor vi de l'Empordà.

A Calonge ho celebren amb un bon grapat d'activitats que descobreixen el món de la viticultura a tota la família, convertint-se així en l'epicentre de l'enoturisme a la comarca. Exposicions, visites guiades als cellers i excursions per les vinyes són algunes de les activitats que ofereix el municipi cada any en època de verema. Enguany, la celebració encara ha estat més especial. Calonge s'ha convertit en l'escenari de la Festa de la Verema, un esdeveniment de caràcter itinerant organitzat per la DO Empordà.

L'arribada del raïm al Pati d'Armes del Castell a ritme de la Girona Marxing Band donaven el tret de sortida als actes de la festivitat, seguida del tradicional pregó enguany a càrrec de l'escriptora, crítica literària, traductora i editora Carme Arenas.

La Festa de la Verema és un esdeveniment de caràcter popular que celebra el començament de la verema i on es simbolitza la premsada del primer most, enguany amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol, la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà i una desena de nens que van tenir l'honor de trepitjar els primers raïms.

Després que centenars de persones tastessin el most produït amb la primera premsada, el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i l'alcalde de Calonge, Miquel Bell-lloch, van dirigir unes paraules a tots els assistents.

Un tast de vins dels cellers locals Viníric, Clos d'Agon i Mas Eugeni i l'actuació de la Moderna Big Band van posar punt final als actes de celebració.

Als últims minuts de la festivitat, ja sota la lluna plena, va aparèixer un misteriós personatge de llegenda anunciant que pròximament passaran moltes més coses al municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura