Calonge i Sant Antoni és el Millor Poble Cultural de l’Any

Calonge i Sant Antoni

Data: 28/09/2022

Calonge i Sant Antoni ha estat reconegut com al millor poble cultural de l'any, pel grup editorial Premsa Ibèrica. Més enllà del municipi baix-empordanès, en la primera edició de la gala s'ha premiat Batea com a millor poble agrícola, Móra la Nova per la implementació tecnològica i l'Escala pel seu litoral.

Arribar i moldre. En la primera edició del concurs dels Millors Pobles de l'Any, Calonge s'ha alçat amb un dels 4 guardons, en concret, per la seva aposta cultural. A la fase final d'aquesta categoria, també hi competien Arbúcies i Sitges. Ha estat una votació popular, tanmateix, qui ha resolt en el guanyador final.

Entre els principals motius de l'elecció hi destaca el projecte 'Poble de Llibres'. Un distintiu únic a Catalunya i segon en tot l'Estat espanyol -el primer a obtenir-lo fou Ureña, a Valladolid-, que es desenvolupa a través de la implementació de 7 llibreries al centre històric pels seus 11 mil habitants.

Palamós també era un dels aspirants a endur-se el guardó, en aquest cas, per la seva condició marítima. Finalment, però ha estat l'Escala el municipi reconegut.

El Poble de l'Any és un premi impulsat per Premsa Ibèrica, que s'ha dut a terme a diferents regions de l'Estat. La competició, distribuïda en quatre categories, ha servit de pretext a molts municipis per visibilitzar les seves tasques i continuar impulsant projectes d'àmbit local.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura