El calongí Alfons Cama presenta la novel·la "El llarg silenci dels botxins"

Silencis llargs i pausats que encara avui dia perviuen en la memòria històrica de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial. Si bé aquesta podria ser una descripció de la situació actual, també relata la sinopsi de la novel·la "El llarg silenci dels botxins". La sisena novel·la de l'escriptor calongí, Alfons Cama, ofereix una radiografia fictícia d'uns conflictes passats, però que encara presenten ferides obertes.

Sota l'atenta mirada d'una cinquantena d'assistents, Cama va presentar la seva última obra, aquest dissabte, al Castell de Calonge. El poble baix-empordanès fou el bressol de l'escriptor, on visqué fins als 10 anys. Ara, podem trobar referències de la vila entre les 360 pàgines que transcorre el llibre.

La retirada dels republicans cap al país veí o "la foscor de la França col·laboracionista són aspectes que embolcallen les peripècies personals del relat".

Històries d'amistat, de troballes, de ferides obertes, de silencis i patiment copsen els esdeveniments que viuran els protagonistes de "El llarg silenci dels botxins". Una novel·la que presenta un entramat amb silencis encara per aflorar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura