El Casal Total: un espai per explotar la creativitat artística

Palafrugell

Data: 06/07/2023

Leyre González
Júlia Moner
Nerea Cabello

El Casal Total de Palafrugell ha tornat a obrir les portes. Una cinquantena d'alumnes practiquen diferents disciplines del món artístic com teatre i música. L'objectiu és incentivar la creativitat i capacitat artística dels més joves.


Cinquanta nens i nenes de totes les edats i amb moltes ganes de treballar la seva capacitat artística. Això és el que ens hem trobat en visitar el Casal Total de Palafrugell, un original casal que busca que els i les seves alumnes, practiquin diferents disciplines del món artístic amb la intenció que explorin i experimentin amb el cinema, el teatre, la música, el cant, el ball i molt més.

El seu director, en Dani Rebollo, comparteix que l'origen del Casal Total és el resultat de la intenció de fusionar diferents casals de teatre i cinema que ja existien a Palafrugell. D'aquesta manera, van pensar en un format que permetés desenvolupar qualsevol capacitat artística de l'alumnat, sense tancar-se en una en concret. D'aquí el seu nom i els seus objectius principals.

Durant l'assaig, els i les alumnes han cantat, interpretat, ballat, recitat i molt més. També han aprofitat el nostre altaveu per explicar-nos com estan de contents passant l'estiu a les aules del Casal Total.

Els monitors i monitores escolten les idees de l'alumnat amb la intenció d'incentivar la llibertat de creació i la capacitat artística. És a dir, no els diuen el que han de fer, sinó que ajuden amb les propostes i fan de conductors d'aquesta creativitat.

Els responsables que aquest alumnat acabi l'estiu com a bons artistes, asseguren que tots ells i elles tenen un art per desenvolupar. I que el Casal Total, és el lloc adequat.

Com a gran conclusió de tot aquest treball artístic, el Casal Total organitza un gran xou que demostra com aquests petits artistes han millorat en les disciplines que han treballat durant el més que dura el casal. Aquest xou el gaudiran les famílies, els companys i companyes d'altres casals d'estiu, i sobretot, els i les alumnes i monitores.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura