Palafrugell reviu l'esperit de les Festes de Primavera en forma d'espectacle

Palafrugell

Data: 25/05/2021

Dos historiadors entren a lloc indeterminat disposats a trobar i documentar tota la informació referent a la tradició del carnaval a Palafrugell. En accedir-hi, una inesperada presència els fa reviure quimeres i realitats de la història carnavalesca a la vila des de l'any 1883 fins a l'actualitat.

Aquest és l'argument del qual ha girat entorn l'espectacle de teatre, música i dansa, porta't a terme per totes les colles de Palafrugell, sota la direcció de Dani Rebollo i David Galceran, per celebrar les 59es Festes de Primavera.

L'espectacle ha estat l'activitat que ha substituït el Tradicional Carroussel Costa Brava, que fins a l'any 2019 omplia els carrers d'art en forma d'escultures, vestits, músiques i balls, però també de nervis, d'il·lusió, d'alegria, de confeti i de visitants gaudint dels espectacles que els ofereixen les Colles des de fa gairebé seixanta anys.

L'Associació de Colles de Festes de Primavera està formada per deu colles locals que enguany s'han unit més que mai per reviure l'esperit d'aquestes festes que tant s'estimen. Són les Cheerleaders, les colles Confetti, E.K.SI, Els Trompats, La Garnatxa, Imaginació, Imparables, The Queens, Tot al 17 i la Tustarrada.

Cada una d'elles ha esdevingut espectacle dins de la funció, que ha emocionat al públic fent reviure moments importants del carroussel com per exemple els nervis dels dies previs, les infinites hores a la nau dels carrossaires, o les festes hores abans de desfilar organitzades per les colles més joves. D'aquesta manera, s'ha aconseguit amb èxit reviure l'autèntic esperit de les Festes de Primavera.

Ara, esperen poder tornar a lluir les seves creacions pels carrers en les pròximes edicions, però estan satisfets dels resultats aconseguits en plena pandèmia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura