La crisi de la COVID19, un repte més pels ceramistes de la Bisbal

INTERVÉ: Jaume Rulduà, ceramista de la Bisbal d'Empordà

El sector de l'artesania ha estat altament afectat per la COVID19. Això implica als ceramistes de la Bisbal d'Empordà. Més enllà de sobreviure els tres mesos del confinament en els que no van poder produir ni obrir els negocisi i els ingressos van ser nuls. La reobertura dels establiments en aquesta temporada d'estiu tampoc ha estat gens fàcil.
Les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia i les recomanacions d'alguns governs estrangers aconsellant no fer turisme a l'estat espanyol no han ajudat a millorar la situació.

La ceràmica és un dels atractius turístics més importants de la capital de la comarca però alhora no és una necessitat bàsica. Per aquest motiu, segons Jaume Rulduà, al no ser un sector primordial, es veu fortament afectat.
Ja fa més de 500 anys que funcionen els torns a la ciutat bisbalenca. Durant tots aquests anys el sector dels ceramistes ha viscut molts canvis i s'ha anat adaptant a les circumstàncies. La ceràmica és sens dubte un tret distintiu i històric de la Bisbal d'Empordà i amb la COVID sel's planteja un nou repte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura