Tornen els Pastorets de Palafrugell amb diàlegs actualitzats

Tornen els Pastorets de Palafrugell amb diàlegs actualitzats
Palafrugell

Data: 02/01/2019

Llucifer ho va tornar a intentar però com cada any no va ser capaç d'impedir, ni en somnis, que les pastors anéssin a adorar el nen Jesús que havia acabat de néixer. No per ser més coneguda deixa de ser interessant la història dels Pastorets. Un clàssic de les festes nadalenques amenitzat per músiques, coreografies i efectes especials.

Coincidint amb el primer dia de l'any es va fer la primera funció dels Pastorets de Palafrugell que enguany arribava amb novetats en els diàlegs, per fer més entenedors i actualtizats els textos que va escriure Folch i Torres.

El text de Folch i Torres s'ha portat al dia amb ajuda de la filòloga local Marta Padrós, s'ha variat algun diàleg i s'han introduit nous efectes especials. Una trentena de persones treballa en els decorats i la música en directe per donar cobertura als actors i actrius.  

La versió dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, també anomenada, l'Adveniment de l'Infant Jesús narra la història d'uns pastors que van a fer l'ofrena al nounat fill de Josep i Maria. Entremig de dramatitzacions entrenyables i divertides durant un total de 5 actes s'hi amaguen històries còmiques dels pastors, el bé i el mal representat per àngels i dimonis, però sobretot les peripècies d'en Lluquet i en Rovelló, amb l'ajuda de Sant Miquel, per impedir que Satanàs i els seus sequaços matin l'infant que acaba de néixer. Qui s'encarrega de portar la història del naixement de crist a Plafrugell és la companyia Les Bambolines.

Ja fa més de 50 anys que els representen sobre la base de l'obra de Josep Maria Folch i Torres. Amb una setantena d'actors i actrius damunt l'escenari exliquen un somni apte per a petits i grans i amenitzen les festes.

L’espectacle té una duració de 2 hores i 20 minuts amb un descans de 10 minuts inclòs en aquest temps i es tornarà a reporesentar el proper dia sis i el 13.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura