Tòfona a Pals fins el 16 de febrer

Pals

Data: 17/01/2020

INTERVÉ: Jordi Ribas, xef del restaurant Sol Blanc

La tòfona és el fong més apreciat a la cuina i ara es troba en el moment òptim de maduració. Fa 7 anys que alguns restaurants de Pals ofereixen ara a l'hivern menús i suggerències a la carta amb tòfona durant les jornades gastronòmiques que comencen aquest cap de setmana i s'allargaran fins el 16 de febrer.

Arròs blanc amb angula i tòfona, ous ferrats amb patates fregides i tòfona, estofats amb botifarra negra i tòfona i fins i tot postres com xuixos de crema, suflé de xocolata o recuit, també amb tòfona. Són tants els plats on la tòfona els hi potencia el gust que els restaurants s'atreveixen a oferir un suplement de tòfona a qualsevol plat de la carta i suggerències a més dels plats que elaboren expressament per les jornades gastronòmiques.

El preu de la tòfona pot variar entre els 500 i els 1.200 euros el quilo i des de l'Empordà en compren al Gironès, Osona i al Moianès a més d'algunes que arriben de Teruel. Hi ha un enginyer agrònom que fa anys que treballa un terreny de l'Empordà perquè s'hi facin tòfones però de moment caldrà esperar un any més.

Els restaurants de Pals associats a Quermany Gastronòmic que participen a les jornades gastronòmiques de la tòfona són el Sa Punta, el Sol Blanc i la Pahissa del Mas...

La presentació de les jornades s'ha fet al Mas Jofre de Pals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura