Les mones de xocolata omplen els aparadors de les pastisseries

INTERVÉ: Laia Staehler, pastisseria La Formentera

Amb forma d'ou, de caseta o castell, de nau espacial, de futbolista o de personatge infantil, les mones de xocolata són les grans protagonistes aquests dies de setmana santa i omplen d'il·lusió els aparadors de les pastisseries. Els més petits escullen la que més els hi agrada d'entre un gran repartori de mones de formes, mides i preus ben diferents. Els padrins són els encarregats de satisfer els dolços desitjos dels seus fillols i sorprendra'ls amb aquestes escultures de xocolata.

Les més venudes
Les mones més venudes són sempre les de mida mitjana i com cada any els personatges Disney, les que estan relacionades amb el futbol, els superherois i els personatges d'animació de moda seran les més venudes però a les pastisseries els hi agrada sorprendre cada any amb una mona especial, monumental i que serveix de reclam. A la pastisseria la Formentera de Platja d'Aro han apostat per la sèrie d'èxit Joc de Trons.

La mona es regala el dilluns de Pasqua
Hi ha temps encara per escullir la mona i demanar-la als padrins. Mentrestant les pastisseries van penjant-hi els cartells de venuda o reservada. La mona de xocolata es pot regalar sola o acompanyada per un pastís i tot i que la tradició marca que es menja el dilluns de Pasqua els compromisos familiars que marquen les trobades amb els padrins són els que acaben fixant a cada casa el dia de la mona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura