Roc Blackblock pinta un mural que celebra els aniversaris de dos esdeveniments culturals

Palafrugell

Data: 20/05/2022

D'aquí a una setmana es posarà en marxa la programació de l'ÍTACA Palafrugell. Ho faran amb diverses activitats culturals, una d'elles la inauguració d'un mural de grans dimensions que commemora els deu anys de Festival i també els seixanta anys de les Festes de Primavera. La peça és obra de l'artista Roc Blackblock i forma part del seu projecte artístic Murs de Bitàcola.

Felicia Rigau, Pepita Bruguera i Marina Alemany. Aquestes són les tres dones protagonistes del mural de grans dimensions que s'està creant en un dels laterals de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Palafrugell i que commemorarà dos aniversaris: el desè del Festival ÍTACA, Cultura i Acció, i el seixantè de les Festes de Primavera.

La pintura reprodueix una fotografia del 1931 on apareixen les tres dones palafrugellenques disfressades. Una imatge forma part de la col·lecció Eustorgi Padrós Deulofeu de l'Arxiu Municipal de Palafrugell, i que fa una clicada d'ullet a l'inici de les festes.

La proposta pretén projectar una imatge simpàtica i amable relacionada amb la festivitat de les Festes de Primavera, però alhora també busca transmetre una mirada de gènere que visibilitzi el protagonisme i el paper de les dones en la nostra societat.

L'acció s'emmarca en el projecte artístic Murs de Bitàcola de l'artista Roc Blackblock. Un projecte que va néixer amb l'objectiu de recuperar i reivindicar la memòria col·lectiva de cada comunitat o poble a partir d'obres que reprodueixen fotografies o imatges històriques de l'espai on es realitzen.

Aquest és el segon mural de grans dimensions que impulsa el festival ÍTACA per celebrar el seu desè aniversari. El primer es pot veure a l'Escala.

El mural s'inaugurarà el dissabte de la setmana vinent. Un dia abans ja s'haurà posat en marxa la programació de l'ÍTACA Palafrugell amb un espectacle de llums amb drons. Completen la programació els concerts de Skatalà, The Penguins i Kumbara -el 3 de juny-; Doctor Prats, 31 Fam i Tramma -el 4 de juny- i l'Orquestra Maribel -el 5 de juny-.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura